fbpx

Sikeres fizetés!

SimplePay tranzakció azonosító:

Köszönöm jelentkezésed az online Aviva torna tanfolyamra! 🙂

Amennyiben az egészségi problémád összetett esetleg mozgáskorlátozottságod van (térd/derék stb probléma)  kérlek írj nekem emailt a hello@valtozasmuhely.hu címre.

Hogyan készülj az AVIVA tanfolyamra:

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik a tanfolyamok előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót a tanfolyamról. 🙂

Milyen felületen zajlik az online oktatás? Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

A tanfolyamokat online tartom, Zoom felületen. Ahhoz, hogy csatlakozz, elég lesz arra a bejelentkezési linkre kattintani és beírni a kódot, amit a tanfolyam előtt küldök emailben. Mivel az óra interaktív, szükséged lesz egy kamerára (a számítógépbe beépített tökéletesen megfelel 🙂 ) A gyakorlatokat oktató videók segítségével dolgozzuk fel. A tanfolyam elején küldök majd a zoom chat ablakban egy linket, amin keresztük beléphetsz arra a privát oldalra, ahol a videókat találod.

Mivel, hogyan készüljek az órára? Szükségem lesz bármilyen technikai eszközre?  

A tanfolyam elvégzéséhez 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre. Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, legalább válltól térdig lássalak. A legjobb, ha a kamerát kb. köldök magasságban helyezed el, ekkor látom majd megfelelő szögből a kismedencéd.

Nem szerencsés, ha az ablakok szemben vannak a kamerával, mert az erős fény miatt csak a körvonalaidat fogom látni… 🙂 Ilyenkor húzd le a redőnyt, vagy húzd be a függönyt a mögötted lévő ablakon. Illetve nekem nagy segítség, ha pl. fekete kanapé elé nem fekete tornanadrágban állsz be, mert összemosódhatnak a színek. Ha sötét a háttér, inkább világos ruhát vegyél fel, vagy terítsd egy világosabb törölközőt/plédet a kanapéra.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes előkészíteni egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi), egy pénzérmét, legalább 1L vizet, egy pár falat egészséges nassolnivalót. Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat.

Hány fő vesz részt egy ilyen tanfolyamon?

A résztvevők száma változó, általában 5-14 fő között mozog. Számomra fontos, hogy mindenkire tudjak egyénileg figyelni, ezért az, hogy 1-1 alkalomra hány főt engedek be, attól is függ, hogy mennyire hasonló / összetett a jelentkezők problémája.

Az alaptanfolyam egy általános bevezető vagy szükséges személyre szabni a gyakorlatokat?

Az alaptanfolyamon mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat tanulja, viszont ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával. Azt is figyelembe kell venni egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urológiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc/térd vagy más olyan jellegű gondja, ami a mozgásban korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel. Ha ilyen problémád van, vagy bármelyik gyakorlat kivitelezésénél nehézséget tapasztalsz, azt mindenképpen jelezd nekem a tanfolyam során mert ezzel sokat segítesz abban, hogy személyre szabjam a tornával/ életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Lesz bemutatkozó kör, ahol ki kell állnom a többi résztvevő elé és elmondani, miért szeretném megtanulni a tornát?  

Nem lesz. Az, hogy milyen egészségi háttérrel jössz és mi a célod a tornával, csak én tudom. Véleményem szerint ezek a dolgok nagyon intim magánügyek, így sosem kérnélek arra, hogy mások előtt beszélj róluk és én sem fogom kiadni ezeket az információkat másnak. A tanfolyam során bármikor kérdezhetsz nyíltan és lesz lehetőség arra is, hogy név nélkül kérdezz egy privát chat ablakon keresztül. Én folyamatosan nézem majd a beérkező kérdéseket és úgy alakítom a magyarázatot, hogy mindenki választ kapjon minden felmerülő kérdésre, de a többiek ne tudják, ki volt a kérdező. 🙂

Van még hely az általam kiválasztott online tanfolyamon?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) a jelentkezési űrlapon fent van a dátum, addig van szabad hely a tanfolyamra. Viszont mivel a jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozom fel, nem tudom előre megmondani, mikor telik be egy csoport. Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed bankkártyás fizetéssel vagy a tanfolyam díjának átutalásával, nehogy lemaradj! 🙂

Mit jelent pontosan az “utána lesz alkalom személyes megbeszélésre”?

A tanfolyam közben és a 4 óra végén is lehet kérdezni, ha valakinek 1-1 rész nem világos, vagy lemaradt, ezeket átbeszéljük. Valamint nagyon ritka, hogy valakivel csak a 4 órás tanfolyam alatt találkozom. Általában az a jellemző, hogy a tanfolyam után a gyakorló órák alkalmával is találkozunk és tudunk konzultálni, megbeszéljük a tapasztalatokat és az új eredmények fényében akár alakítjuk tovább az edzéstervet, az egyéni problémákat/célokat figyelembe véve.

Kapunk video anyagot a tanfolyamról?

Az Aviva Alapítvány döntése értelmében a tornáról nem készülhet video anyag terjesztési céllal. Ennek több oka van. Egyrészt, mert a mozdulatoknál fontos figyelembe venni, az egyéni egészségügyi hátteret a célokat és ennek megfelelően személyre szabni a gyakorlást. A tanfolyam előtt mindenkitől kérem, hogy bővebben írjon a tüneteiről, esetleges mozgásbeli korlátairól, mert ezek alapján tanítom és javítom a mozdulatokat. A másik ok, hogy vannak olyan esetek, amikor a tornát nem szabad végezni (pl. daganatos betegek, olyan kislányok, akiknek még nem jött meg a menstruációjuk, aktív kismedencei gyulladás esetén stb.). Ha lenne video, bárki letöltené az internetről és szakértő felügyelet nélkül jó eséllyel csak rontana a helyzetén… Ezért fontos, hogy hivatalos oktatótól tanuljuk meg a gyakorlatok kivitelezését.

Meg kell vásárolnom az Aviva könyvet vagy lesz idő jegyzetelni?

Az Aviva tanfolyam elvégzése előtt javasolt beszerezni az Aviva Módszer Nőknek és Férfiaknak I-es kötet legújabb kiadását, ami tartalmazza a gyakorlatok részletes leírását és sok színes fényképet. Internetes kereséssel megtalálod, hogy éppen hol elérhető ez a könyv fizikális formában.

E-book formájában pedig ezen a linken keresztül tudjátok megvásárolni a könyvet:

AVIVA MÓDSZER NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK

Mivel egy olyan gyakorlatsort fogunk megtanulni, ami kb. 45 különféle mozdulatból áll, arra készülj, hogy sok lesz az új információ… 🙂 Mindent jegyzetelni, tornázni, kérdezni… megerőltető lehet egyszerre. Ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy szerezd be a könyvet előre, hogy a tanfolyamon már a kezedben legyen.

Indítasz személyesen is tanfolyamot?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is. Sokan, akik Aviva tornáznak endokrin és/vagy autoimmun betegségekkel küzdenek, le van gyengülve az immunrendszerük, esetleg lombik időpontra várnak. Számukra kifejezetten kockázatos lenne a személyes óra, így mindenki biztonságának érdekében maradunk az online oktatásnál.

A tanfolyam után van lehetőség online gyakorló órákon való részvételre?

Természetesen. 🙂 Az online gyakorló órákról itt találsz bővebb információt: https://valtozasmuhely.hu/aviva-gyakorlo-orak-gyakorlatok-bemutatasa/

Ha bármilyen más kérdésed adódik, nyugodtan írj vagy hívj! 🙂
E-mail: hello@valtozasmuhely.hu
Telefonszám: 06304632709

Várlak sok szeretettel! 🙂