fbpx

Sikeres fizetés!

SimplePay tranzakció azonosító:

Örülök, hogy hamarosan együtt fogunk tornázni az online Aviva torna gyakorló órákon! 🙂

Amennyiben először jársz nálam kérlek az óra előtt írd meg nekem pár mondatban, miért tornázol és van-e mozgáskorlátozottságod: hello@valtozasmuhely.hu címre

Konkrét időpontra ezen a linken tudsz regisztrálni:  shorturl.at/dmouE

Ha meg szeretnéd kapni e-mailben a gyakorló órákkal kapcsolatos információkat minden héten, akkor kattints ide: Feliratkozom a hírlevélre

 

Várlak sok szeretettel! 🙂

Kitti

HOGYAN KÉSZÜLJ AZ ONLINE GYAKORLÓ ÓRÁKRA?

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik az online órák előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót az óráról. ?

Milyen a gyakorló órák felépítse?

Az online gyakorló órák elején mindenkinek ellenőrizzük a kameráját, hogy a lehető legjobb szögből lássalak mozgás közben. Aztán a zoom chat ablakban elküldöm az aznapi linket és jelszót, amivel a privát oktató videó oldalra be tudsz lépni.

Az óra elején csinálunk egy rövid bemelegítést, hogy felkészítsük a testünket az aktív mozgásra. Ezután végigtornázzuk a 18 alapgyakorlatot megállás nélkül. Miközben tornázol, én folyamatosan figyellek és ha szükséges javítok vagy tanácsot adok, hogy minél pontosabban végezd a mozdulatokat.

Az óra végén egy kellemes meditációs zenére, vezetett vizualizációs gyakorlatot végzünk, hogy testileg és lelkileg is napról napra egyre egészségesebbek legyünk.

Milyen felületen zajlik az online oktatás? Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

Az órákat online tartom, Zoom felületen. Ahhoz, hogy csatlakozz, elég lesz arra a bejelentkezési linkre kattintani és beírni a kódot, amit az óra előtt küldök emailben.

Mivel az óra interaktív, szükséged lesz egy kamerára (a számítógépbe beépített tökéletesen megfelel ?). A gyakorlatokat oktató videók segítségével dolgozzuk fel. A gyakorló elején küldök majd a zoom chat ablakban egy linket, amin keresztül beléphetsz arra a privát oldalra, ahol a videókat találod.

Szükségem lesz bármilyen technikai eszközre?  

A gyakorláshoz kb. 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre.

Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, legalább válltól térdig lássalak. A legjobb, ha a kamerát kb. köldök magasságban helyezed el, ekkor látom majd megfelelő szögből a kismedencéd.

Nem szerencsés, ha az ablakok szemben vannak a kamerával, mert az erős fény miatt csak a körvonalaidat fogom látni… ? Ilyenkor húzd le a redőnyt, vagy húzd be a függönyt a mögötted lévő ablakon. Illetve nekem nagy segítség, ha pl. fekete kanapé elé nem fekete tornanadrágban állsz be, mert összemosódhatnak a színek. Ha sötét a háttér, inkább világos ruhát vegyél fel, vagy terítsd egy világosabb törölközőt/plédet a kanapéra.

Tabletem van, azt is használhatom?

A legtöbb tablet alapbeállításai miatt ha megnyitod a böngészőt, kikapcsolja a kamerát. Ez praktikusan azt jelenti, hogy amint elkezded nézni az oktató videókat, nálam eltűnik a képed. Ha nem látlak, nemt tudok felelősséget vállalni a mozdulataid pontosságáért és biztonságáért.

Érdemes ezért inkább 2 eszközzel bejelentkezni: a tabletet használd arra, hogy kövesd a gyakorlatokat, a telefonod kameráját pedig állítsd be, hogy én is végig lássalak.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes előkészíteni egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi), egy pénzérmét, vizet, egy pár falat egészséges nassolnivalót. Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat.

Gyakorlás közben személyre szabod a gyakorlatokat?

Igen. Mivel ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával, azt is figyelembe veszem egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urológiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc / térd vagy más olyan jellegű gond, ami a mozgást korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel.

Ezért fontos, hogy ha nem nálam végezted a tanfolyamot, még a gyakorló óra előtt tájékoztass az egészségi hátteredről, mert ezzel sokat segítesz nekem abban, hogy személyre szabjam a tornával kapcsolatos tanácsokat.

Van még hely az általam kiválasztott online gyakorló órán?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) és a jelentkezési űrlapon fent van a dátum, addig van szabad hely az órára.

Viszont mivel a jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozom fel, nem tudom előre megmondani, mikor telik be egy csoport. Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed bankkártyás fizetéssel vagy az óra díjának átutalásával, nehogy lemaradj! ?

Tartasz személyesen is gyakorló órákat?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is.

Sokan, akik Aviva tornáznak endokrin és/vagy autoimmun betegségekkel küzdenek, le van gyengülve az immunrendszerük, esetleg lombik időpontra várnak. Számukra kifejezetten kockázatos lenne a személyes óra, így mindenki biztonságának érdekében maradunk az online oktatásnál.

Ha bármilyen más kérdésed adódik, nyugodtan írj vagy hívj! ?
E-mail: hello@valtozasmuhely.hu
Telefonszám: 06304632709

Várlak sok szeretettel! ?