Aviva Torna alaptanfolyamok - 4 órás betanítás online:

Közelgő tanfolyamok:

Aviva torna nőknek - Női hormontorna gyakorlatok

Mi az Aviva módszer?

Az önismeret első lépése, hogy tested működésével tisztában légy. Csak akkor tudod megélni nőiességed a maga teljességében, ha megérted és elfogadod szervezeted működését. Ez egy csodálatos felfedező út, ahol kapcsolatot teremthetsz tested természetes funkcióival és megérezheted mire van igazán szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan működjön.

Az Aviva torna egy olyan módszer, aminek segítségével kialakíthatod ezt a fontos kötődést a testeddel. Speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a női szervek működését és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait.

Ez egy olyan mozgásforma, amit kifejezetten egészségügyi problémák megelőzésére és megoldására fejlesztett ki Aviva Gabriella Steiner, egy magyar származású fizikoterapeuta. A torna speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a méh és a petefészek  működését, egyensúlyba hozzák a hormonszintet. Egyedülálló hatást gyakorolnak a belső elválasztású mirigyek működésére, ezért gyakran hormontornának is nevezik.

Az Aviva torna hatásos gyógyír nőgyógyászati és urológiai betegségek megszüntetésére, meddőség kezelésére és olyan hormonális eredetű problémák megoldására, mint pl. a pajzsmirigy, mellékvese és hipofízis működési zavarai, kellemetlen változókori tünetek vagy súlytöbblet.

Ez a mozgásfajta természetes megoldást kínál nőknek és férfiaknak egyaránt arra, hogy szervezetük öngyógyító folyamatait beindítsák és egészségi állapotuk javítását saját kézbe vegyék. Maga a torna csak egy része az Aviva módszer komplex eszköztárának, ami tartalmazza a helyes légzés, testhasználat és táplálkozás tanítását is. Egy hivatalosan képzett Aviva módszer oktató tehát a tornagyakorlatok átadása mellett hasznos és személyre szóló életmód tanácsokkal is ellátja a gyakorlókat, annak érdekében, hogy a gyógyulás illetve célunk elérése minél gyorsabb és hatékonyabb legyen.

Aviva Torna Sikertörténetek

Bejelentkezés az Online Aviva Torna Tanfolyamra

Foglald le a helyed, mert a tanfolyamok hamar betelnek.

Válaszd ki a dátumot, amire jönni szeretnél, kattints rá és kövesd a folyamatot.

Aviva torna gyakorlatok:

A tornagyakorlatok célja, hogy az úgynevezett „Dolgozó Zónában”, ami combközéptől köldökig tart, felserkentse a vérkeringést, miközben aktivál olyan belső elválasztású mirigyeket, mint pl. a pajzsmirigy, csecsemőmirigy vagy az agyalapi mirigy. Ezt dinamikus medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal, a kézfejek beszorításával és elernyesztésével illetve az akupresszúrás pontok aktív masszírozásával éri el. Az Aviva torna abban különbözik a PC izmok erősítésétől, hogy míg az előbbi a gátizmok mozgatására koncentrál, az Aviva gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, serkentik a vérkeringést és erősítik az izomzatot is nyaktól a lábujjakig.

Hatásmechanizmus:

Az alhasi izmok, a medence, a gát, a farizmok, a lapockák közötti izmok és a nyak speciális megmozgatásával húzásával az Aviva torna:

 • fokozza az artériás vérkeringést, így több vitamin és hormon jut az alhasi szervekbe és a ” Dolgozó zónába”
 • serkenti a vénás vérkeringést, aminek köszönhetően a felesleges anyagcseretermékek, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása felgyorsul
 • az izmok feszítésével és ellazításával masszírozza, munkára készteti a belső elválasztású mirigyeket
 • aktiválja a nyirokrendszeri keringést
 • erősíti az alhasi és kismedencei izomzatot és regenerálja a kötőszöveti rendszert
 • stimulálja a bőrfelszíni reflexpontokat

Mire jó a rendszeresen végzett Aviva torna?

 • Hormonháztartás egyensúlyba hozására
 • Pajzsmirigy alul- és túlműködés kezelésére, TSH beállítására
 • Menstruáció: fájdalmak megszüntetésére, enyhítésére és a ciklus rendezésére (havi rendszerességű, fájdalommentes, normális vérzéssel járó 3-5 napos menstruáció elérésére)
 • Petefészekciszta, policisztás ovárium szindróma (PCOS), mióma, polip vagy klimax tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére
 • Peteérés elősegítésére, ovuláció serkentésére
 • Petevezeték elzáródásának, szűkületének oldására, átjárhatóság elősegítésére
 • Vetélés utáni erőnlét és fogamzó képesség visszaszerzésére
 • Hormonális eredetű súlytöbblet esetén az optimális testsúly elérésének és megtartásának segítésére
 • Az indokolatlan tejelválasztás megszüntetésére, illetve szoptatás idején a tejmennyiség optimalizálására
 • Terhesség alatt és terhesség után a vizelettartási problémák eseteire külön gyakorlatsorok léteznek a megfelelő hatások elérésére
 • A menopauzával járó hormonális változásokon való átsegítésre, hőhullámok és egyéb kellemetlen tünetek megszüntetésére
 • Saját belső hormonháztartás serkentésével a hormonszint normalizálására, a hangulat javítására és energikusabbá válásra
 • Inszemináció és lombikprogram előtt a beavatkozások sikerességének támogatására, a hormonkezelések mellékhatásainak mérséklésére
 • Nőgyógyászati műtétek előtt, a regenerálás támogatására

Bejelentkezés az Online Aviva Torna Tanfolyamra

Foglald le a helyed, mert a tanfolyamok hamar betelnek.

Válaszd ki a dátumot, amire jönni szeretnél, kattints rá és kövesd a folyamatot.

Aviva Torna gyakran ismételt kérdések

Sok inszeminációra és lombik programra készülő nő végzett nálam Aviva tanfolyamot. A visszajelzéseket figyelembe véve látszik, hogy az Aviva módszer támogatja a termékenységet és a testet ilyen esetekben is. 

Az Aviva tornát végző nők körében sokkal jobbak az eredmények, ami abban mutatkozik meg, hogy hány petesejtet tudnak leszívni, abból később mennyi ültethető vissza és végül valóban sikeres lesz-e az állapotosság.

Viszont egy dolgot fontos megjegyezni. A tüszőérési folyamat 3-5 hónap hosszúságú a petefészkeidben. Ebből a 3-5 hónapból a lombik vagy inszeminációs stimuláláson csak az utolsó pár hetet tudják segíteni. A többi a te kezedben van! Ott csak te tudsz serkenteni a tüszőérési folyamaton, melyre testmozgás szempontjából az Aviva torna a legjobb. Ezért minél előbb elkezded rendszeresen végezni az Aviva Torna gyakorlatait, annál jobban támogatod az inszemináció vagy lombik program sikerességét.

Ezzel együtt, ha már nincs 3 hónapod a beavatkozásig, akkor azt  az időt használd jól, ami még vissza van. Pár hét is több, mint a semmi. Tégy meg mindent a beavatkozás sikerességéért!

Igen, menstruáció alatt is részt vehetsz az Aviva tanfolyamon és órákon. Egy kivétel van ez alól, mégpedig az, ha endometriózisod van, akkor inkább ne tornázz menstruáció alatt.

Csatlakozz a Változás Műhely közösségéhez!

☉ Sikertörténetek
☉ Aviva Torna alkalmazása, működése
☉ Rendszeres kérdezz-felelek
☉ Női EGÉSZség, nőiesség és sok minden más.

Csatlakozz a Változás Műhely közösségéhez!

Kérd a heti hírlevelünket, amely abban segít, hogy:

☉ Erőt meríthess mások sikertörténeteiből
☉ Tanulhass az aviva torna legjobb alkalmazásáról
☉ Megismerd az Aviva Torna működésével és hatásával kapcsolatos tudnivalókat
☉ Hírt kapj az Aviva Torna foglalkozásokról
☉ Részt vehess az Aviva Tornával kapcsolatos kérdezz-feleleken
☉ Támogasd magad a nőiességedhez való kapcsolódásban

Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.