Hogyan befolyásolja a termékenységet az Aviva módszer?

Van egy úgynevezett „Hideg Méh” néven ismert állapot, aminek lényege, hogy a keringés nem megfelelő az alhasi részben, ezáltal a méh hőfoka csökkent. Ez számos nőgyógyászati problémához vezethet, mint pl. fájdalmas menstruáció, elváltozások (mióma, polip stb.), meddőség.

Kínai orvosok rögtön kiszúrják a külső tüneteket: sápadt arc, fehéres nyelv, hideg hasi rész, mély és lassú pulzus.

Ha belegondolsz, teljesen logikus, hogy azokon a területeken a testben, ahol nincs megfelelő vérellátás, ott előbb vagy utóbb problémák jelentkeznek. Ha pl. sokáig támaszkodsz egyik kézfejeden, az hamarosan elzsibbad, lila lesz és fájni is fog.

A méh megfelelő hőmérséklete egyrészt fontos a mindennapi életben, hiszen az egészséges vérellátás az egyik biztosítéka annak, hogy a hormonháztartás rendben van, és nem alakulnak ki ciszták, miómák, polipok vagy más elváltozások.

Másrészt azoknak, akik babát szeretnének: ahhoz, hogy a petesejt megtapadhasson a méhfalon, a méhben optimális hőmérsékletnek kell lennie. Hiszen, a kiscsirkék is csak akkor kelnek ki a tojásból, ha azokat a tyúk elég ideig melegítette, vagy ha a keltetőben égett a melegítő lámpa.

A Hideg Méh kialakulásának alapvetően 4 oka van:


1. Külső hideg

  • hideg padlón ülünk
  • nem tartjuk elég melegen a hasi és a hát alsó részét (Túl rövid pólókat, szoknyákat viselünk.)
  • menstruáció alatt úszunk (Mensi alatt a szervezet különösen érzékennyé válik, az endokrin rendszer megváltozik, s méhnyak kinyílik. A test könnyen megfázik közben.)
  • nedves ruhákat viselünk (Átázik a cipőnk és a ruhánk esőben vagy hóban.)


2. Belső hideg

  • hideg italokat fogyasztunk (Nemcsak a gyomornak tesz rosszat, hanem a többi szervnek is. Ugyanez igaz a fagylaltra, és az olyan ételekre, amiket közvetlenül a hűtőből fogyasztunk.)
  • túl kevés a Yang energiánk (A Yin a hideg, a Yang a meleg energia, Amikor túl sok Yin halmozódik fel a szervezetben, az károsítja a Yang energiáinkat, ami belső hideghez vezet a szervezetben)


3. Stressz

  • túlzott aggódás, idegesség miatt keringési zavarok alakulhatnak ki a szervezetben


4. Életmód

  • ülő munka (Napi 8-10 óra a számítógép előtt azt is jelenti, hogy ezalatt az idő alatt az alhasi szerveink össze vannak nyomódva így a vérkeringés nem megfelelő ezeken a helyeken)
  • nem megfelelő mozgás (pl. aerobic mozdulatai a vért a végtagokba pumpálják az alhas helyett)

Mit tehetsz, hogy megelőzd a Hideg Méh tüneteit?

Az Aviva Egyszerű Módszer vérkeringést fokozó hatása nagy mértékben javítja a szaporító szervek működését.

A torna hatására sokkal több vér áramlik keresztül a “Dolgozó Zóna” vagyis a kismedence szervein, így a sejtekhez sokkal több oxigén, tápanyag, vitamin és hormon jut el. A vénás keringés is felgyorsul, és ezáltal a feleslegessé vált anyagok elszállítása is hatékonyabbá válik. Természetesen a nyirokkeringés is javul, ez is hozzásegíti testünket az egészségesebb működéshez. Gyakorlatilag a szervezet öngyógyító tevékenysége hatékonyabbá válik az ideálisabb feltételeknek köszönhetően.

Ennek köszönhetően alkalmazhatjuk számos nőgyógyászati panasz mérséklésére (PCOS, mióma, ciszta, görcsös menstruáció, rendszertelen menstruáció, terméketlenség, anovuláció, petevezeték-elzáródás, klimax tünetei, inkontinencia, méhsüllyedés, lombikprogram támogatására).

Ha rendszeresen végzed az Aviva torna gyakorlatait, máris elmondhatod, hogy rengeteget tettél női egészséged védelmében és a termékenységed növelésének érdekében! ?

Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.