Hogyan készülj az ONLINE Aviva tanfolyamra? TECHNIKAI TUDNIVALÓK

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik a tanfolyamok előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót a tanfolyamról.

Milyen felületen zajlik az online oktatás?

A tanfolyamokat online tartom, Zoom felületen. Ezt a programot innen töltheted le az asztali gépedre: https://zoom.us/download  Ahhoz, hogy csatlakozz, elég lesz arra a bejelentkezési linkre kattintani és beírni a kódot, amit a tanfolyam előtt küldök emailben. A tornagyakorlatokat oktató videók segítségével nézzük majd át. A videókat a tanfolyam ideje alatt egy privát oldalon éred majd el, amihez a belépési adatokat a tanfolyam megkezdése után küldöm át. 

Nem túl gyors az interenetem, ez gond lehet?

Ahhoz, hogy megfelelő legyen a hang és képminőség, fontos, hogy stabil internet kapcsolattal rendelkezz. Érdemes a tanfolyam ideje alatt kikapcsolni minden felesleges kütyüt és programot (okosóra, telefonok, Netflix), hogy minél nagyobb sávszélesség maradjon számunkra. Az internet sebességedet ezen az oldalon ellenőrizheted: https://www.speedtest.net/

Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

  • 1db képernyőre, amin te nézheted a mozdulatokat és
  • 1db kamerára, amin keresztül én látlak 

Milyen legyen a képernyő?

Ahhoz, hogy jól lásd a mozdulatok apró részleteit is, érdemes számítógépet vagy TV képernyőt használni. A tabletek és a telefonok túl kicsik, egyik sem túl szerencsés választás.

Milyen legyen a kamera?

A számítógépekbe épített kamera tökéletesen megfelel a célra. (Kivéve az a típus, ahol a klaviatúra fölött egy gömb alakú kamera billeg, amit nem tudsz fixen beállítani). A telefonod kameráját is nyugodtan használhatod. Nekem sokat segít, ha vízszintesen teszed le a telefont, mert akkor többet látok belőled.

Tabletem van, azt is használhatom?

A legtöbb tablet alapbeállításai miatt ha megnyitod a böngészőt, kikapcsolja a kamerát. Ez praktikusan azt jelenti, hogy amint elkezded nézni az oktató videókat, nálam eltűnik a képed. Ha nem látlak, nem tudok felelősséged vállalni a mozdulataid pontosságáért és biztonságáért. Érdemes ezért inkább 2 eszközzel bejelentkezni: a tabletet használd arra, hogy kövesd a gyakorlatokat, a telefonod kameráját pedig állítsd be, hogy én is végig lássalak.

Hogyan állítsam be a kamerát?

Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, tetőtől talpig lássalak, bármilyen irányba mozdulsz el a gyakorlatok közben. A legjobb, ha a kamerát kb. köldök magasságban vagy attól magasabban helyezed el, ekkor látom majd megfelelő szögből a kismedencéd. Nem szerencsés, ha az ablakok szemben vannak a kamerával, mert az erős fény miatt csak a körvonalaidat fogom látni.

Hogyan tudok javítani a fényviszonyokon?

Ha nem szemből világít meg a szobába áradó természetes fény, vagy túlságosan halvány fényű a lámpa, érdemes minden otthon található asztali/álló lámpát bekapcsolni és magadra irányítani. Nekem nagy segítség, ha pl. fekete kanapé elé nem fekete tornanadrágban állsz be, mert összemosódhatnak a színek. Ha sötét a háttér, inkább világos ruhát vegyél fel, vagy teríts egy világosabb törölközőt/plédet a kanapéra.

Hogy fogom tudni szabályozni a hangerőt a Zoomban?

1) Kattints a Zoom menüben a mikrofon melletti ki nyilacskára
image.png
2) A felnyíló listából válaszd ki az „Audio Settings” mezőt
image.png
3) A megnyíló ablakban az „Audio” fül alatti Speaker csúszkán változtathatod az én beszédem hangerejét
 
image.png
 

Hogyan férek hozzá az oktató videókhoz a tanfolyam ideje alatt?

Az óra elején a zoom chat ablakban kapsz tőlem egy linket és egy jelszót. Kérlek, a linket másold be a böngészőbe (lehetőleg Google Chrome-ot használj), másold be a jelszót és kattints a „Küldés” gombra:

image.png

Hogyan tudom szabályozni az oktató videók hangerejét a tanfolyam ideje alatt?

Fontos, hogy a gyakorlatok végzése közben a zene mellett tisztán és jól halld az én instrukcióimat is. A videó hangerejét a videóhoz tartozó csúszkán tudod állítani (a Bemelegítős videón nincs ilyen opció, mert azon nincs zene!)

image.png

Ha bármilyen más kérdésed adódik, nyugodtan írj! 

Várlak sok szeretettel! 

Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.