Hogyan készülj az ONLINE Aviva tanfolyamra?

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik a tanfolyamok előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót a tanfolyamról.

Hogyan készüljek az foglalkozásra? Mennyi helyre lesz szükségem?

A tanfolyam elvégzéséhez kb. 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre. Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, tetőtől talpig lássalak.

Milyen felületen zajlik az online oktatás? Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

Az tanfolyamot online tartom, Zoom felületen. A csatlakozáshoz a bejelentkezési linket a tanfolyam előtti napon küldjük emailben.

Mivel a foglalkozás végig interaktív, szükséged lesz egy kamerára amin keresztül láthatlak (a számítógépbe beépített tökéletesen megfelel). Egy asztali gép vagy átlagos laptop képernyőmérete elég nagy ahhoz, hogy jól lásd a gyakorlatokat és pontosan tudd őket követni. A gyakorlatokat oktató videók segítségével dolgozzuk fel, ezért én folyamatosan tudlak figyelni és javítani a mozdulataidat, amikor szükséges.

Tabletem van, azt is használhatom?

A tablet képernyője kisebb, mint egy asztali gépé vagy átlagos laptopé, de az a tapasztalat, hogy ezen is elég nagyban és elég jól látszanak a mozdulatok, tehát tabletről is jól tudod követni az órát. Arra figyelj, hogy vannak ülő és álló gyakorlatok, amikor útközben fontos, hogy változtasd a kamera szögét, hogy jól lássalak és tudjak segíteni. Ezért az a legjobb ha olyan tartóban van a tableted, amin tudsz állítani, vagy van valami, amivel ki tudod támasztani ha másik szögben fontos hogy álljon. Illetve az is jó megoldás, ha olyan látószögben állítod be a tabletet, hogy a talajon ülve és állva is lássalak.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes előkészíteni:

  • egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi)
  • egy pénzérmét
  • legalább 1L vizet
  • nassolnivalót (alma, müzliszelet)

Hogy öltözzek a tornához?

Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat. Ha hosszú a hajad, fogd össze, hogy mozgás közben ne zavarjon. Sportcipőre nincs szükség, meleg zokni legyen rajtad.

Hány fő vesz részt egy ilyen tanfolyamon?

A résztvevők száma változó, általában 5-15 fő között mozog. Számomra fontos, hogy mindenkire tudjak egyénileg figyelni, ezért az, hogy 1-1 alkalomra hány főt engedek be, attól is függ, hogy mennyire hasonló/összetett a jelentkezők problémája.

Az alaptanfolyam egy általános bevezető vagy szükséges személyre szabni a gyakorlatokat?

Az alaptanfolyamon mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat tanulja, viszont ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával. Azt is figyelembe kell venni egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urológiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc/térd vagy más olyan jellegű gondja, ami a mozgásban korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel. Ha ilyen problémád van, vagy bármelyik gyakorlat kivitelezésénél nehézséget tapasztalsz, azt mindenképpen jelezd nekem a tanfolyam során mert ezzel sokat segítesz abban, hogy személyre szabjam a tornával/életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Lesz bemutatkozó kör, ahol ki kell állnom a többi résztvevő elé és elmondani, miért szeretném megtanulni a tornát?

Nem lesz. Az, hogy milyen egészségi háttérrel jössz és mi a célod a tornával, csak a jelentkezésedben látszik. Ezek a dolgok intim kérdések, így sosem kérnénk arra, hogy mások előtt beszélj róluk ha nem szeretnél.

Itt biztonságos keretek között leszel. Csak arról és akkor beszélhetsz, ami neked jól esik. Egyébként az a tapasztalt, hogy nagyon jó hangulat és oldott légkör szokott kialakulni a tanfolyamokon. Itt csupa olyan résztvevővel leszel körbevéve, aki hasonló cipőben jár, mint te. Könnyen lehet, hogy a veled együtt résztvevők között akár többen is vannak, akinek pont az a kihívása, ami neked. S nagyon jól esik, amikor olyan kérdéseket hallhatsz, ami neked is segít. Így bátran kérdezz. 🙂

A tanfolyam során bármikor kérdezhetsz nyíltan és lesz lehetőség arra is, hogy egy privát chat ablakon keresztül egyénileg küldd el a kérdésedet. Így a tanfolyamban elhangzó magyarázatot könnyedén tudjuk úgy alakítani, hogy mindenki választ kapjon minden felmerülő kérdésre.

Van még hely az általam kiválasztott online tanfolyamon?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) feltüntetett tanfolyami dátum aktív, foglalható, addig van szabad hely a tanfolyamon. Viszont mivel a jelentkezések érkezési sorrendben telnek fel, nem tudjuk előre megmondani, mikor telik be egy csoport. Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed bankkártyás fizetéssel vagy a tanfolyam díjának átutalásával, nehogy lemaradj!

Mit jelent pontosan az “utána lesz alkalom személyes megbeszélésre”?

A tanfolyam közben és a 4 óra végén is lehet kérdezni, ha valakinek 1-1 rész nem világos, vagy lemaradt, ezeket átbeszéljük. Valamint nagyon ritka, hogy valakivel csak a 4 órás tanfolyam alatt találkozzunk. Általában az a jellemző, hogy a tanfolyam után a gyakorló órák alkalmával is találkozunk és tudunk konzultálni, megbeszéljük a tapasztalatokat és az új eredmények fényében akár alakítjuk tovább az edzéstervet, az egyéni problémákat/célokat figyelembe véve. Illetve a kifejezetten Aviva Tornával kapcsolatos zárt facebook csoportunkban is tudunk tovább beszélni a később felmerülő kérdéseidről.

Kapunk video anyagot a tanfolyamról?

Az Aviva Alapítvány döntése értelmében a tornáról nem készülhet video anyag terjesztési céllal. Ennek több oka van. Egyrészt, mert a mozdulatoknál fontos figyelembe venni, az egyéni egészségügyi hátteret a célokat és ennek megfelelően személyre szabni a gyakorlást. A tanfolyam előtt mindenkitől kérem, hogy tájékoztasson a tüneteiről, esetleges mozgásbeli korlátairól, mert ezek alapján tanítom és javítom a mozdulatokat. A másik ok, hogy vannak olyan esetek, amikor a tornát nem szabad végezni (pl. daganatos betegek, olyan kislányok, akiknek még nem jött meg a menstruációjuk, aktív kismedencei gyulladás esetén stb.). Ha lenne video, bárki letöltené az internetről és szakértő felügyelet nélkül jó eséllyel csak rontana a helyzetén. Ezért fontos, hogy hivatalos oktatótól tanuljuk meg a gyakorlatok kivitelezését.

Meg kell vásárolnom az Aviva könyvet vagy lesz idő jegyzetelni?

Az Aviva tanfolyam elvégzése előtt javasolt beszerezni az Aviva Módszer Nőknek és Férfiaknak I-es kötet legújabb kiadását, ami tartalmazza a gyakorlatok részletes leírását és sok színes fényképet. Internetes kereséssel megtalálod, hogy éppen hol elérhető ez a könyv fizikális formában.

E-book formájában pedig ezen a linken keresztül tudjátok megvásárolni a könyvet: AVIVA MÓDSZER NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK

Mivel egy olyan gyakorlatsort fogunk megtanulni, ami kb. 45 különféle mozdulatból áll, arra készülj, hogy sok lesz az új információ. Mindent jegyzetelni, tornázni, kérdezni megerőltető lehet egyszerre. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy szerezd be a könyvet előre, hogy a tanfolyamon már a kezedben legyen.

Indítasz személyesen is tanfolyamot?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is. Hiszed vagy sem, merem állítani, hogy online formában, még sokkal hatékonyabban lehet átadni az Aviva torna gyakorlatait, mint személyesen.
A tanfolyam során végig rajtad van a figyelem. A képernyőn mindenki egymás mellett látszik, vagyis mindig látszol, nincs olyan, hogy más felé fordul a tekintetem. Azonnal kilóg, ha valaki másként mozdul, mint a többiek. Ezért, ha nem helyes a mozdulat, biztosan elcsípem, és segítek, hogy rögtön tudd javítani és jól rögzüljön.


Mindent szépen felépítünk, lépésről lépésre, mozdulatról-mozdulatra. Útközben sok ellenőrzőpontot is megtanítok majd, ami segít, hogy ott helyben látszon, ha valami nincs a helyén abban, ahogy végzed a gyakorlatokat. Ezeket később is előveheted, bármikor, amikor saját magadat szeretnéd leellenőrizni, hogy valóban jól és hatásosan végzed-e a mozdulatokat.
Ez azért fontos, mert leizzadni úgy is lehet, hogy belül a lényeg elveszik. Nagyon fontos, hogy jól is csináld, ha már csinálod!
Folyamatosan névre szóló és pontos javaslatokkal segítelek, hogy valóban a tiéddé váljon ez a gyönyörű mozgássor.
Ez akár ijesztő is lehet, de ne aggódj sok szeretetbe és segítőkészségbe ágyazva mennek majd a javaslatok. Ez egy biztonságos hely. Azért jövünk itt össze, hogy nőkként tegyünk a saját egészségünkért. Ennek nagyon fontos része az, hogy jól érezzük magunkat.
Jó kezekben leszel. 🙂 S mindig csak az első alkalom ijesztő, utána viszont imádni fogod, hogy az otthonodból tornázhatsz. Ha bizonytalan vagy a technikában, írj vagy hívj minket és segítünk.

A tanfolyam után van lehetőség online gyakorló órákon való részvételre?

Természetesen. Az online gyakorló órákról itt találsz bővebb információt: https://valtozasmuhely.hu/aviva-gyakorlo-orak-gyakorlatok-bemutatasa/

Ha bármilyen más kérdésed adódik, nyugodtan írj! 

Várlak sok szeretettel!

Kitti

Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.