fbpx

Hogyan készülj az ONLINE Aviva tanfolyamra?

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik a tanfolyamok előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót a tanfolyamról. 🙂

Milyen felületen zajlik az online oktatás? Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

A tanfolyamokat online tartom, Zoom felületen. Ahhoz, hogy csatlakozz, elég lesz arra a bejelentkezési linkre kattintani és beírni a kódot, amit a tanfolyam előtt küldök emailben.

 

Mivel az óra interaktív, szükséged lesz egy kamerára (a számítógépbe beépített tökéletesen megfelel 🙂 A gyakorlatokat oktató videók segítségével dolgozzuk fel. A tanfolyam elején küldök majd a zoom chat ablakban egy linket, amin keresztük beléphetsz arra a privát oldalra, ahol a videókat találod.

Mivel, hogyan készüljek az órára? Szükségem lesz bármilyen technikai eszközre?  

A tanfolyam elvégzéséhez 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre.

 

Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, legalább válltól térdig lássalak. A legjobb, ha a kamerát kb. köldök magasságban helyezed el, ekkor látom majd megfelelő szögből a kismedencéd.

 

Nem szerencsés, ha az ablakok szemben vannak a kamerával, mert az erős fény miatt csak a körvonalaidat fogom látni… 🙂 Nekem nagy segítség, ha pl. fekete kanapé elé nem fekete tornanadrágban állsz be, mert összemosódhatnak a színek. Ha sötét a háttér, inkább világos ruhát vegyél fel, vagy terítsd egy világosabb törölközőt/plédet a kanapéra.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes elkészíteni egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi), egy pénzérmét, legalább 1L vizet, nassolnivalót (alma, müzliszelet).Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat.

Hány fő vesz részt egy ilyen tanfolyamon?

A résztvevők száma változó, általában 5-14 fő között mozog. Számomra fontos, hogy mindenkire tudjak egyénileg figyelni, ezért az, hogy 1-1 alkalomra hány főt engedek be, attól is függ, hogy mennyire hasonló / összetett a jelentkezők problémája.

Az alaptanfolyam egy általános bevezető vagy szükséges személyre szabni a gyakorlatokat?

Az alaptanfolyamon mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat tanulja, viszont ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával.

 

Azt is figyelembe kell venni egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urulógiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc / térd vagy más olyan jellegű gondja, ami a mozgásban korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel.

 

Ezért fontos, hogy már a tanfolyam előtt tájékoztass az egészségi hátteredről, mert ezzel sokat segítesz nekem abban, hogy személyre szabjam a tornával/ életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

 

 

Lesz bemutatkozó kör, ahol ki kell állnom a többi résztvevő elé és elmondani, miért szeretném megtanulni a tornát?  

Nem lesz. Az, hogy milyen egészségi háttérrel jössz és mi a célod a tornával, csak én tudom. Véleményem szerint ezek a dolgok nagyon intim magánügyek, így sosem kérnélek arra, hogy mások előtt beszélj róluk és én sem fogom kiadni ezeket az információkat másnak.

 

A tanfolyamon lesz lehetőség arra, hogy név nélkül kérdezz egy privát chat ablakon keresztül. Én folyamatosan nézem majd a beérkező kérdéseket és úgy alakítom a magyarázatot, hogy mindenki választ kapjon minden felmerülő kérdésre, de a többiek ne tudják, ki volt a kérdező.  🙂

 Van még hely az általam kiválasztott online tanfolyamon?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) a jelentkezési űrlapon fent van a dátum, addig van szabad hely a tanfolyamra.

 

Viszont mivel a jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozom fel, nem tudom előre megmondani, mikor telik be egy csoport. Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed a tanfolyam díjának átutalásával, nehogy lemaradj! 🙂

Mit jelent pontosan az “utána lesz alkalom személyes megbeszélésre”?

A tanfolyam közben és a 4 óra végén is lehet kérdezni, ha valakinek 1-1 rész nem világos, vagy lemaradt, ezeket átbeszéljük.

 

Nagyon ritka, hogy valakivel csak a 4 órás tanfolyam alatt találkozom. Általában az a jellemző, hogy a tanfolyam után a gyakorló órák alkalmával (vagy ha valaki egyedül tornázik otthon, akkor telefonon, emailben) folyamatosan konzultálunk, megbeszéljük a tapasztalatokat és az új eredmények fényében alakítjuk tovább az edzéstervet, az egyéni problémákat/célokat figyelembe véve.

Kapunk video anyagot a tanfolyamról?

Az Aviva Alapítvány döntése értelmében a tornáról nem készülhet video anyag terjesztési céllal. Ennek több oka van.

 

Egyrészt, mert a mozdulatoknál fontos figyelembe venni, az egyéni egészségügyi hátteret a célokat és ennek megfelelően személyre szabni a gyakorlást. A tanfolyam előtt mindenkitől kérem, hogy bővebben írjon a tüneteiről, esetleges mozgásbeli korlátairól, mert ezek alapján tanítom és javítom a mozdulatokat.

 

A másik ok, hogy vannak olyan esetek, amikor a tornát nem szabad végezni (pl. daganatos betegek, olyan kislányok, akiknek még nem jött meg a menstruációjuk, aktív kismedencei gyulladás esetén stb.). Ha lenne video, bárki letöltené az internetről és szakértő felügyelet nélkül jó eséllyel csak rontana a helyzetén… Ezért fontos, hogy hivatalos oktatótól tanuljuk meg a gyakorlatok kivitelezését.

Meg kell vásárolnom az Aviva könyvet vagy lesz idő jegyzetelni?

Az Aviva tanfolyamok előtt, a jelentkezéskor mindig van lehetőség arra, hogy megvásároljátok az Aviva könyvet, ami tartalmazza a gyakorlatok részletes leírását és sok színes fényképet. E-book formájában, közvetlenül a kiadótól tudjátok megvásárolni a jegyzetet ezen a linken keresztül:

 

AVIVA MÓDSZER NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK

 

Mivel egy olyan gyakorlatsort fogunk megtanulni, ami kb. 45 különféle mozdulatból áll, arra készülj, hogy sok lesz az új információ… 🙂 Mindent jegyzetelni, tornázni, kérdezni…megerőltető lehet egyszerre. Ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy szerezd be a könyvet előre, hogy a tanfolyamon már a kezedben legyen.

Indítasz személyesen is tanfolyamot?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is.

 

Amíg a járványhelyzet nem oldódik meg, biztosan nem lesznek személyes órák. Sokan, akik Aviva tornáznak endokrin és/vagy autoimmun betegségekkel küzdenek, le van gyengülve az immunrendszerük, esetleg lombik időpontra várnak. Számukra kifejezetten kockázatos lenne a személyes óra, így mindenki biztonságának érdekében év végéig biztosan maradunk az online oktatásnál.

A tanfolyam után van lehetőség online gyakorló órákon való részvételre?

Természetesen. 🙂 Az online gyakorló órákról itt találsz bővebb információt: https://valtozasmuhely.hu/aviva-gyakorlo-orak-gyakorlatok-bemutatasa/

 

Ha bármilyen már kérdésed adódik, nyugodtan írj/hívj! 🙂

 

Várlak sok szeretettel! 🙂

Kapcsolat

 

Telefonszám:    +36 70-386-7111
Email:    jancsu@gmail.com
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 6.
Változás Műhely Facebook