fbpx

Hogyan készülj az ONLINE Aviva tanfolyamra?

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik a tanfolyamok előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót a tanfolyamról.

Hogyan készüljek az órára? Mennyi helyre lesz szükségem?

A tanfolyam elvégzéséhez 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre. Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, tetőtől talpig lássalak.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes elkészíteni

  • egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi)
  • egy pénzérmét
  • legalább 1L vizet
  • nassolnivalót (alma, müzliszelet) kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat

Hogy öltözzek a tornához?

Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat. Ha hosszú a hajad, fogd össze, hogy mozgás közben ne zavarjon.

Hány fő vesz részt egy ilyen tanfolyamon?

A résztvevők száma változó, általában 5-14 fő között mozog. Számomra fontos, hogy mindenkire tudjak egyénileg figyelni, ezért az, hogy 1-1 alkalomra hány főt engedek be, attól is függ, hogy mennyire hasonló / összetett a jelentkezők problémája.

Az alaptanfolyam egy általános bevezető vagy szükséges személyre szabni a gyakorlatokat?

Az alaptanfolyamon mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat tanulja, viszont ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával. Azt is figyelembe kell venni egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urulógiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc / térd vagy más olyan jellegű gondja, ami a mozgásban korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel. Ezért fontos, hogy már a tanfolyam előtt tájékoztass az egészségi hátteredről, mert ezzel sokat segítesz nekem abban, hogy személyre szabjam a tornával/ életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Lesz bemutatkozó kör, ahol ki kell állnom a többi résztvevő elé és elmondani, miért szeretném megtanulni a tornát?  

Nem lesz. Az, hogy milyen egészségi háttérrel jössz és mi a célod a tornával, csak én tudom. Véleményem szerint ezek a dolgok nagyon intim magánügyek, így sosem kérnélek arra, hogy mások előtt beszélj róluk és én sem fogom kiadni ezeket az információkat másnak. A tanfolyamon lesz lehetőség arra, hogy név nélkül kérdezz egy privát chat ablakon keresztül. Én folyamatosan nézem majd a beérkező kérdéseket és úgy alakítom a magyarázatot, hogy mindenki választ kapjon minden felmerülő kérdésre, de a többiek ne tudják, ki volt a kérdező.

 Van még hely az általam kiválasztott online tanfolyamon?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) a jelentkezési űrlapon fent van a dátum, addig van szabad hely a tanfolyamra. Viszont mivel a jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozom fel, nem tudom előre megmondani, mikor telik be egy csoport. Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed a tanfolyam díjának átutalásával, nehogy lemaradj!

Mit jelent pontosan az “utána lesz alkalom személyes megbeszélésre”?

A tanfolyam közben és a 4 óra végén is lehet kérdezni, ha valakinek 1-1 rész nem világos, vagy lemaradt, ezeket átbeszéljük. Nagyon ritka, hogy valakivel csak a 4 órás tanfolyam alatt találkozom. Általában az a jellemző, hogy a tanfolyam után a gyakorló órák alkalmával (vagy ha valaki egyedül tornázik otthon, akkor telefonon, emailben) folyamatosan konzultálunk, megbeszéljük a tapasztalatokat és az új eredmények fényében alakítjuk tovább az edzéstervet, az egyéni problémákat/célokat figyelembe véve.

Kapunk video anyagot a tanfolyamról?

Az Aviva Alapítvány döntése értelmében a tornáról nem készülhet video anyag terjesztési céllal. Ennek több oka van. Egyrészt, mert a mozdulatoknál fontos figyelembe venni, az egyéni egészségügyi hátteret a célokat és ennek megfelelően személyre szabni a gyakorlást. A tanfolyam előtt mindenkitől kérem, hogy bővebben írjon a tüneteiről, esetleges mozgásbeli korlátairól, mert ezek alapján tanítom és javítom a mozdulatokat. A másik ok, hogy vannak olyan esetek, amikor a tornát nem szabad végezni (pl. daganatos betegek, olyan kislányok, akiknek még nem jött meg a menstruációjuk, aktív kismedencei gyulladás esetén stb.). Ha lenne video, bárki letöltené az internetről és szakértő felügyelet nélkül jó eséllyel csak rontana a helyzetén… Ezért fontos, hogy hivatalos oktatótól tanuljuk meg a gyakorlatok kivitelezését.

Meg kell vásárolnom az Aviva könyvet vagy lesz idő jegyzetelni?

Az Aviva tanfolyamok előtt, a jelentkezéskor mindig van lehetőség arra, hogy megvásároljátok az Aviva könyvet, ami tartalmazza a gyakorlatok részletes leírását és sok színes fényképet. E-book formájában, közvetlenül a kiadótól tudjátok megvásárolni vagy papír formátumban tőlem tudjátok megrendelni (postai kézbesítéssel) a jelentkezési lapon. Mivel egy olyan gyakorlatsort fogunk megtanulni, ami kb. 45 különféle mozdulatból áll, arra készülj, hogy sok lesz az új információ…  Mindent jegyzetelni, tornázni, kérdezni…megerőltető lehet egyszerre. Ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy szerezd be a könyvet előre, hogy a tanfolyamon már a kezedben legyen.

Indítasz személyesen is tanfolyamot?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is. Amíg a járványhelyzet nem oldódik meg, biztosan nem lesznek személyes órák. Sokan, akik Aviva tornáznak endokrin és/vagy autoimmun betegségekkel küzdenek, le van gyengülve az immunrendszerük, esetleg lombik időpontra várnak. Számukra kifejezetten kockázatos lenne a személyes óra, így mindenki biztonságának érdekében év végéig biztosan maradunk az online oktatásnál.

A tanfolyam után van lehetőség online gyakorló órákon való részvételre?

Természetesen.  Az online gyakorló órákról itt találsz bővebb információt: https://valtozasmuhely.hu/aviva-gyakorlo-orak-gyakorlatok-bemutatasa/

Ha bármilyen már kérdésed adódik, nyugodtan írj/hívj! 

 

Várlak sok szeretettel! 

Kapcsolat

 

Telefonszám:    +36 70-386-7111
Email:    jancsu@gmail.com
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 6.
Változás Műhely Facebook