Hogyan készülj az ONLINE Aviva gyakorló órákra?

Van pár kérdés, ami rendszeresen elhangzik az online órák előtt szinte minden jelentkezőtől. Azért, hogy könnyebben tudj testben és lélekben felkészülni a közös tornára, itt olvashatsz pár fontos tudnivalót az online foglalkozásról.

Milyen a gyakorló órák felépítse?

Az online gyakorló órák elején mindenkinek ellenőrizzük a kameráját, hogy a lehető legjobb szögből lássalak mozgás közben.

Az óra elején csinálunk egy rövid bemelegítést, hogy felkészítsük a testünket az aktív mozgásra. Ezután végigtornázzuk a 18 alapgyakorlatot megállás nélkül. Miközben tornázol, én folyamatosan figyellek és ha szükséges javítok vagy tanácsot adok, hogy minél pontosabban és hatásosabban végezd a mozdulatokat.

Az óra végén egy kellemes vezetett vizualizációs gyakorlatot végzünk, ami támogatja a női egészségünket és a nőiességünket. Ilyenkor bebugyoláljuk a medencénket egy meleg pokrócba, érdemes a lábfejeket is meleg zokniba húzni és miközben relaxálunk hagyjuk, hogy az imént gerjesztett vérbőség a legjobban ki tudja fejteni hatását. Ez a nyugalomban töltött idő hozzátartozik az Aviva rutinhoz. Készülj úgy, hogy hagyj időt magadnak a torna után erre is.

Milyen felületen zajlik az online oktatás? Milyen technikai eszközre lesz szükségem?   

Az órákat online tartom, Zoom felületen. Ahhoz, hogy csatlakozz, elég lesz arra a bejelentkezési linkre kattintani és beírni a kódot, amit az óra előtt küldünk emailben.

Mivel az óra interaktív, szükséged lesz egy kamerára amin keresztül láthatlak (a számítógépbe beépített tökéletesen megfelel). A gyakorlatokat oktató videók segítségével dolgozzuk fel.

Szükségem lesz bármilyen technikai eszközre?  

A gyakorláshoz kb. 6-8m2 szabad területre lesz szükséged. Ezt úgy tudod a legkönnyebben lemérni, ha oldalsó középtartásba emelt karokkal 4 lépést teszel oldalra és 2-3 lépést előre.

Érdemes úgy elrendezni a szobát, hogy amikor felállsz tornázni, legalább válltól térdig lássalak. A legjobb, ha a kamerát kb. köldök magasságban helyezed el, ekkor látom majd megfelelő szögből a medencéd és a testtartásod.

Nem szerencsés, ha az ablakok szemben vannak a kamerával, mert az erős fény miatt csak a körvonalaidat fogom látni. Nekem nagy segítség, ha pl. fekete kanapé elé nem fekete tornanadrágban állsz be, mert összemosódhatnak a színek. Ha sötét a háttér, inkább világos ruhát vegyél fel, vagy terítsd egy világosabb törölközőt/plédet a kanapéra.

Tabletem van, azt is használhatom?

A tablet képernyője kisebb, mint egy asztali gépé vagy átlagos laptopé, de az a tapasztalat, hogy ezen is elég nagyban és elég jól látszanak a mozdulatok, tehát tabletről is jól tudod követni az órát. Arra figyelj, hogy vannak ülő és álló gyakorlatok, amikor útközben fontos, hogy változtasd a kamera szögét, hogy jól lássalak és tudjak segíteni. Ezért az a legjobb ha olyan tartóban van a tableted, amin tudsz állítani, vagy van valami, amivel ki tudod támasztani ha másik szögben fontos hogy álljon. Illetve az is jó megoldás, ha olyan látószögben állítod be a tabletet, hogy a talajon ülve és állva is lássalak.

Szükségem lesz bármilyen egyéb eszközre?  

Érdemes előkészíteni egy széket (asztal, ruhásszekrény is megteszi), egy pénzérmét és vizet. Kényelmes ruhát válassz, ami annyira testhezálló, hogy láthatom a csípőmozdulataidat.

Gyakorlás közben személyre szabod a gyakorlatokat?

A tanfolyam során igen. Mivel ezeket a gyakorlatokat különbözőképpen kell végezni attól függően, hogy kinek mi a célja a tornával, azt is figyelembe veszem egyénenként, hogy a nőgyógyászati/urológiai tünetek mellett van-e esetleg gerinc/térd vagy más olyan jellegű gond, ami a mozgást korlátozza, esetleg külön figyelmet érdemel.

Ezért fontos, hogy ha nem nálam végezted a tanfolyamot, még a gyakorló óra előtt tájékoztass az egészségi hátteredről, mert ezzel sokat segítesz nekem abban, hogy személyre szabjam a tornával kapcsolatos tanácsokat. A gyakorló óra előtt 10 perccel már megnyitom a zoom ablakot, ott el tudod mondani, hogy mi a célod a tornával és van-e olyan, ami nehezíti a gyakorlatok végzését számodra.

Van még hely az általam kiválasztott online gyakorló órán?

Amíg a honlapon (www.valtozasmuhely.hu) elérhető az adott óra és a rendszer engedi, hogy helyet foglalj, addig van szabad hely az órára.

Ha szeretnél részt venni, érdemes minél hamarabb véglegesíteni a jelentkezésed az óra díjának átutalásával, nehogy lemaradj!

Tartasz személyesen is gyakorló órákat?

Jelenleg csak online formában tartok órákat, így bárhol élsz, részt tudsz venni a tanfolyamon és a gyakorló órákon is. Hiszed vagy sem, merem állítani, hogy online sokkal hatékonyabban lehet átadni az Aviva torna gyakorlatait, mint személyesen.
A tanfolyam és a gyakorló óra során is végig rajtad van a figyelem. Mindenki egymás mellett látszik, vagyis mindig látszol, nincs olyan, hogy más felé fordul a tekintetem. Azonnal kilóg, ha valaki másként mozdul, mint a többiek. Ezért, ha nem helyes a mozdulat, biztosan elcsípem, és segítek, hogy nehogy helytelenül rögzüljön.

Útközben sok ellenőrzőpontot is megtanítok majd, ami segít, hogy ott helyben kiugorjon, ha valami nincs a helyén abban, ahogy végzed a gyakorlatokat. Ezeket később is előveheted, bármikor, amikor saját magadat szeretnéd leellenőrizni, hogy valóban jól és hatásosan végzed-e a mozdulatokat. Ez azért fontos, mert leizzadni úgy is lehet, hogy belül a lényeg elveszik. Nagyon fontos, hogy jól is csináld, ha már csinálod!
Folyamatosan névre szóló és pontos javaslatokkal segítelek, hogy valóban a tiéddé váljon ez a gyönyörű mozgássor.
Ez akár ijesztő is lehet, de ne aggódj sok szeretetbe és segítőkészségbe ágyazva mennek majd a javaslatok. Ez egy biztonságos hely. Azért jövünk itt össze, hogy nőkként tegyünk a saját egészségünkért. Ennek nagyon fontos része az, hogy jól érezzük magunkat.
Jó kezekben leszel. 🙂 S mindig csak az első alkalom ijesztő, utána viszont imádni fogod, hogy az otthonodból tornázhatsz. Ha bizonytalan vagy a technikában, írj vagy hívj és segítünk.

Ha bármilyen más kérdésed adódik, nyugodtan írj! 

Várlak sok szeretettel!

Kitti

Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.